Rendimientos: 6 porcion(es)
Tiempo de Preparación: 5 mins
Tiempo de Cocción: 1 hr 15 mins
Comida tipo:
Platos para Acompañar
Clasificación:
Valoración promedia en la comunidad FatSecret
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por el miembro: dee
Indian Dhal (Lentils)
Healthy and delicious Indian inspired dhal.
Ingredientes
Instrucciones
- Cover lentils with boiling water and allow to stand for 15 minutes.
- Heat olive oil in a pan and cook onions and garlic for 2 minutes.
- Add cumin seeds, turmeric and curry powder. Cook for 2 minutes until fragrant.
- Add mushrooms and green pepper. Stirfry for a
further 2 minutes.
- Add stock and lentils.
Cook over medium heat for 35-45 minutes, or until dhal
thickens.
- Stir frequently to avoid sticking.
337 miembros han añadido esta receta a su libro de cocina.
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Revisiones
Typically Chicken stock is not used in Indian cooking, for this dish, which is a vegetarian food. Use water instead. Add grated ginger along with the garlic.
Add chopped tomatoes, salt to taste. Add chopped cilantro at the last minute of cooking. Instead of mushrooms and green peppers, you can experiment with other vegetables, such as beans, asian eggplant, carrots, cabbage, bok choi, radish etc. It is a very versatile dish. Serve with rice or chappati ( Whole wheat Tortilla).
24 may. 19 por el miembro: hbfgvv
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I omitted the curry powder,served it on instant white rice, garished it with diced tomatoes, young green onion tops, and used sriracha and ginger paste
10 dic. 15 por el miembro: Jones Jennifer
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As long as it isn't eaten often - lentils are sort of out of the question.
22 mar. 11 por el miembro: jamina1
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Absolutely delicious! My husband, who is very finicky, liked it! I will definitely make this recipe again, and again. Thank you for sharing.
30 ene. 11 por el miembro: jackiejculver
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An enjoyable meal, would defanetly make it again enjoyed by all, i added a bit of chopped coriander to it just befor serving. thank you for sharing
05 nov. 09 por el miembro: happy hoppy
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Thank you so much for that recipe! My whole family loved it
14 oct. 07 por el miembro: cabawi
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I was out of several of the spices so instead I added tho the onion/garlic combo 3 tbsps of a Tandoori curry paste made by PATAK. I let it cook for the same 2 minutes and then continued with the recipe. Easy and delicious.
26 feb. 07 por el miembro: jaqisbaq
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Rico, húmedo y alto en fibra.
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No es el típico desayuno o merienda.
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Desayuno o merienda baja en calorías.
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Receta sana y fácil.
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Resumen Nutricional:
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Hay 152 calorías en una porción de Indian Dhal (Lentils).
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Desglose de Calorías: 12% grasa, 63% carbh, 26% prot. |
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Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
Energía
635 kj
152 kcal
Carbohidratos
25g
Azúcar
1,82g
Proteína
10,16g
Grasa
2,08g
Grasa Saturada
0,351g
Grasa Poliinsaturada
0,634g
Grasa Monoinsaturada
0,925g
Colesterol
0mg
Fibra
4,7g
Sodio
1031mg
Potasio
398mg
Desglose de Calorías:
Carbohidrato (62%)
Grasa (12%)
Proteína (26%)
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*Basado en un IDR de 2000 calorías
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