Rendimientos: 8 porcion(es)
Tiempo de Preparación: 10 mins
Tiempo de Cocción: 1 hr
Comida tipo:
Aperitivos
Platos para Acompañar
Pasa Bocas
Clasificación:
Valoración promedia en la comunidad FatSecret
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Delicious Middle Eastern eggplant dip.
Ingredientes
Instrucciones
- Pre-heat oven to 375 °F (190 °C).
- Cut the eggplant in half lengthwise. Place on a baking sheet sprayed with spray oil, cut side down, and roast until very tender, about 40 minutes.
- Cool for 15 minutes, then scoop the flesh out of the skin.
- Combine the eggplant, tahini, garlic, parsley, pepper, lemon juice, salt, and cayenne in the work bowl of a food processor or a blender carafe.
- Pulse until the eggplant is somewhat smooth but retains some of its texture.
- Put in a container, sprinkle paprika over the top, and then drizzle the olive oil over the top.
534 miembros han añadido esta receta a su libro de cocina.
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![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Revisiones
It's okay. I think it will go well with jicama sticks, but I think the lemon juice was a little much for this recipe. I like the idea of some greek yogurt added in and if we weren't on an extended induction, we would add it and see how it turned out. We might give in and add a little to it just to see as I just don't think I've perfected this baba ganoush yet.
20 ago. 11 por el miembro: littlesmom
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I can't wait to make it and try it, it sounds so good. Thank you for sharing the recipe.
04 feb. 11 por el miembro: GettingFit2011
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I used roasted sesame and olive oil instead of tahini and served it with tofu-sticks marinated and baked with oriental spices to make into a GI-Diet suitable dish and it tasted very good.
19 dic. 10 por el miembro: oceanroses
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Fabulous! Also used it instead of mayo on a sandwich. Thanks for sharing it!
14 nov. 10 por el miembro: Mrs 2290
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This recipe has the perfect ingredients for the Ancient European Diet
26 may. 10 por el miembro: Runesinger
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what do you eat with this . i'm trying not to scoup it up with bickies
19 jul. 09 por el miembro: mareib2005
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you failed to mention the point value.
17 jul. 09 por el miembro: glorourke
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what size is a serving of this recipe?
15 jul. 09 por el miembro: abbyheuerman
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replace tahini with skim plain yogurt, much better with lower calories
13 abr. 09 por el miembro: Fattouna82
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This is very good, I like it better without the lemon juice, you can taste the eggplant better. I use it to dip fresh veggies!
06 feb. 09 por el miembro: Kathy F
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Resumen Nutricional:
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![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Hay 94 calorías en una porción de Baba Ghanouj.
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![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Desglose de Calorías: 51% grasa, 39% carbh, 10% prot. |
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Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
Energía
395 kj
94 kcal
Carbohidratos
10,29g
Azúcar
3,12g
Proteína
2,72g
Grasa
5,96g
Grasa Saturada
0,842g
Grasa Poliinsaturada
2,042g
Grasa Monoinsaturada
2,764g
Colesterol
0mg
Fibra
4,6g
Sodio
152mg
Potasio
342mg
Desglose de Calorías:
Carbohidrato (39%)
Grasa (51%)
Proteína (10%)
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*Basado en un IDR de 2000 calorías
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